SINAV KAYGISINI AZALTMAYA YÖNELİK YOGA PROGRAMI

ResimTrakya Üniversitesi  Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezimizce düzenlenen “Yoga ve Nefes Çalışması” çalışması etkinliğimiz başarı ile tamamlanmıştır.

Etkinliğimiz son sınıf öğrencilerine yönelik olup 12.04.2019-10.05.2019 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi drama salonunda gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin sınav kaygılarını azaltmak amacıyla gönüllü katılım esasıyla yapılan çalışmamıza yoga eğitmeni olarak üniversitemiz Yoga ve Nefes Topluluğu başkanı Nefise Ramadan destek vermiştir.

5 hafta süren boyunca haftada bir gün bir saat süren yoga çalışmasında sırasıyla nefes teknikleri, duruşlar, boyun çalışması, meditasyon ve tam gevşeme uygulanmıştır.

Eğitim sonunda katılımcılara Merkez müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Oya Onat Kocabıyık tarafından teşekkür belgesi hazırlanmış ve Dr. Öğretim Üyesi Seda Donat Bacıoğlu tarafından takdim edilmiştir. Öğrencilerimizin uygulamadan son derece memnun kaldığı, gelecekte daha uzun soluklu ve daha çok öğrenciye ulaşacak çalışmaların yapılması ihtiyacında olunduğu gözlenmiştir.ResimResim

Bu içerik 22.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 335 kez okundu.